Контакти
Вхід
Email
Увійти
Вперше тут? Зареєструйтеся
19.04.2022
Спецпроекти

КУПИ БОЙОВІ ЛІТАКИ ДЛЯ ЗСУ

Здається, що зібрати кошти на літак – це нереально. Але насправді це не так. Один новий МіГ-29 коштує близько 20 млн доларів. Проте у світі є доволі багато літаків моделей Су та Міг, які не використовуються за призначенням, і власники таких літаків готові на продаж за нижчими цінами. Тож, ми звертаємось про допомогу до міжнародних компаній, до бізнесменів, до всіх, хто в змозі долучитись. З підтримкою світу – ми зможемо купити достатньо літаків, аби наші пілоти закрили небо над Україною!
eye14103
star15

Як ми з кумом на літак скидались…

Звучить фантастично, еге ж?? Як назва фантастичного мультика на кшталт пригод козаків, які то іншопланетянам допомагали, то у футбол грали по всьому світу… Але зараз ми живемо в час, коли абсолютно нереальні речі стаються насправді… Погодьтеся, будь-хто з нас на початку лютого в житті б не повірив у те, що медведчука ловитимуть і зачуханого покажуть усьому світу у кайданках і формі ЗСУ, шуфрича за шкварок тягатиме боєць ТРО на блокпості, фермери возитимуть тракторами трофейні танки, німці підтримають ембарго на російську нафту, а Хливнюк матиме спільний трек з PINK FLOYD.

Так чи інакше, але найнереальніші речі, про які ніхто навіть не думав, стають реальністю. І от ще одна історія, яка також звучить як фентезі. Отже… Розбиті колони техніки та спокійний сон у частині українських міст маємо завдяки нашим Повітряним силам. Саме вони закривають наше небо, збивають ракети, які москальня випускає по нас, ведуть розвідку дронами та навалюють байрактарами по техніці русскіх патіряшек.

...нашим бойовим пілотам потрібні літаки…

Але нашим бойовим пілотам потрібні літаки! Ну от дуже треба. Техніка страждає у боях, як би нам не хотілося вірити в інше. Бо це реальна війна, і нема чого себе обманювати. Богу дякувати, страждає переважно техніка.Так от, її треба поповнювати… Тому, наші льотчики вигадали ініціативу «Купи мені військовий літак».

У чому суть:

З певних причин, переважно політичних, наші партнери (не всі, але більшість) не дуже рвуться надавати нам літаки. Переживають, мабуть, за своє електоральне поле чи не хочуть в такий спосіб декларувати військову підтримку, боячись московської реакції. Ну є як є, нам своє робить.

...ми можемо купити літаки. Не держава, а ми з вами :) Уявляєте?

Але штука в тому, що військовий ринок у світі працює. І є механізми (цілком законні й прозорі), завдяки яким ми можемо купити літаки. Не держава, а ми з вами)) Уявляєте? Ми не до кінця ще усвідомили, але ще одна фантастична історія може стати реальністю прямо зараз. І долучитися до неї може кожен. Деталі процедур ви можете прочитати тут, якщо цікаво. Що важливо, усі ці ініціативи є узгодженими на найвищому державному рівні.

Ми створили спеціальний фонд “Авіація Галичини”, через який будемо збирати на літаки для ЗСУ кошти. Усі операції можна буде відстежити, подивитися скільки зібрано і скільки бракує. Ну і скільки чого придбали також тут ну і у наших соцмедіа.

signature
Facebook Командування Повітряних Сил ЗСУ

Але де взяти стільки грошей?

Тут все просто. Дивіться, новий МіГ-29 коштує приблизно 20 мільйонів доларів США. Українців лише в Україні згідно з переписом 2020 року трохи більше ніж 40 мільйонів. Відповідно, якщо кожен українець скине на цю ініціативу по 1 долару, матимемо 40 мільйонів, тобто грошей на два новенькі МІГи. А якщо по 2 долари — на 4. І так далі. А скільки ще наших в діаспорі?

Бачите, звучить вже не так страшно! Один раз не випити кави, кілька разів перейтися пішки замість таксі, залити на 1 літр менше бензину, випити на 1 келих пива менше — і можна буде розповідати онукам, як ви з кумом одного разу скинулись на літак для Української армії.

І це ми говоримо про нові літаки. А вони є і не нові, цілком заряджені, літабельні і в рази дешевші. Все це зробить наші Повітряні сили сильнішими. Відповідно, і скидатись на броніки чи гуманітарку можна буде менше.

І наостанок. Україна останні вісім років — це, на нашу думку, про самозарадність і самоорганізацію. Так було на Майдані, так було у 2014, так є і зараз. Просто за 8 років запит з «перенести на собі бронежилет і каску через піший перехід» трансформувався на «скинутись на винищувач». Тому ми віримо, що зможемо всі разом зарадити собі знову. І в соцмережах хештег #NatoCloseTheSky перетвориться на #ЗакриймоНебоCамі.

Тож боротьба триває)

А задонатити можна тут

Вам сподобався матеріал?

Ми збираємо файли cookie для кращого діалогу з вами Детальніше.
Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтесь з цим

Закрити