Контакти
Вхід
Email
Увійти
Вперше тут? Зареєструйтеся
29.12.2022
Підбірки

Топові фільми про авіацію!

Пропонуємо вам добірку фільмів про авіацію: зібрали і новинки, і класику авіаційного кінематографу!
eye17006
star15

Час від часу готуємо для вас добірки цікавого контенту на авіаційну тематику. Раніше писали матеріал про книги про авіацію, а сьогодні вирішили оновити добірку авіаційних фільмів. Бо тема авіації в кінематографі фист нас манить!

Вищий пілотаж

Воєнна драма заснована на реальних подіях під час Корейської війни. Це фільм про двох льотчиків 32-ї ударної ескадрильї винищувачів Повітряних Сил США Джессі Брауна і Тома Хаднера, які стають близькими друзями. Вони завжди виконували бойові завдання разом, керуючи різними літаками, що входили до однієї ланки. 4 грудня 1950 року під час одного бойового завдання ворог збив літак Джессі й той впав на засніжену гору. Щоб врятувати друга, Том аварійно приземлився поблизу. Уламки збитого літака затиснули ногу Джессі. Том Хаднер став першим військовим, який отримав медаль під час Корейської війни. Завдяки своїм подвигам, вони стають одними з найвідоміших пілотів в США!

 

signature

Топ Ган: Меверік

Це класика і база авіаційного кіно. Про першу частину ми розповідали в попередній добірці фільмів, а цьогоріч вийшла друга! Режисер Джозеф Косінскі сказав, що сюжет другого фільму буде «історією про подолання шляху, як і в першому фільмі».

Меверік завжди був справжнім професіоналом своєї справи. Талановитий льотчик-випробувач упродовж понад 30 років не переставав самовдосконалюватися. При цьому пілот ніколи не прагнув підвищення у званні, бо це змусило б його назавжди відмовитися від польотів. Але обставини змінилися, і тепер Меверік розпочинає підготовку новобранців, серед яких зустрічає сина свого друга, який загинув багато років тому. Тут Меверік стикається із глибинними страхами та привидами минулого. Коли Піт “Маверік” Мітчелл (Том Круз) повертається до елітної школи пілотів-винищувачів Повітряних Сил США, блокбастер стає не просто захопливою демонстрацією фігур вищого пілотажу, а й зворушливою драмою про дорослішання.

signature

Авіатор

Фільм заснований на книзі “Говард Г’юз: Таємне життя” Чарльза Гігама, та розповідає про життя льотчика-випробувальника, голлівудської зірки, авіаконструктора та бізнесмена, що страждав від обсесивно-компульсивного розладу. Говард Г’юз — один з найбільш ексцентричних і непередбачуваних багатіїв XX століття. Йому належали найпрестижніші казино Лас-Вегаса і він встановив рекорд швидкісних польотів, придбав другу за величиною комерційну авіакомпанію. Його давня мрія — створювати фільми й літаки — здійснилася. За кілька років безперервних і високобюджетних зйомок Говард Г’юз створює найдорожчий епічний фільм «Ангели Пекла». Але його жадібнa пристрасть до створення не обмежується лише цим. В його планах новий «суперлітак», чия швидкість, маневровість і потужність — межа мрій.

signature

Саллі

Авіаційний фільм заснований на реальних подіях і розповідає неймовірну історію відважного льотчика Чеслі Салленбергера. 15 січня 2009 року вся Америка стала свідком того, що пізніше зватимуть «Дивом на Гудзоні». Авіалайнер А320 вилетів з аеропорту Нью-Йорка у напрямку Північної Кароліни, але, не встигнувши набрати навіть тисячі метрів висоти, повітряне судно раптово стикається зі зграєю великих птахів. В результаті обидва двигуни виявляються пошкодженими й незабаром зупиняються. Чеслі «Саллі» Салленбергер, командир екіпажу із сорокарічним стажем, розуміючи, що розвернути літак і повернутися в аеропорт неможливо, вирішує здійснити аварійну посадку на холодні води річки Гудзон, яка протікає неподалік. Саллі вдається максимально акуратно посадити авіалайнер на воду і всі пасажири та члени екіпажу залишились живими.
Але, не дивлячись на те, що герою вдалося врятувати людей, що знаходилися на борту, за фактом аварійного приземлення починається ретельне розслідування, яке загрожує бездоганній репутації й багаторічній кар’єрі досвідченого капітана.

signature

Політ «Порушника»

Хороший бойовик про авіацію та про життя в армійських умовах у часи в’єтнамської війни. Лейтенант Грефтон відбуває службу на авіаносці біля в’єтнамських берегів. На одному із завдань він втрачає друга і йому в напарники призначають справжнього аса та профі Верджіла Коула. З ним йому належить потрапити у безліч пригод та халеп. Вони літатимуть на «Порушнику» — так у той час називали борт А-6. Літак був розроблений для використання за будь-яких погодних умов, але мав суттєвий недолік. Його розробники пожертвували усім захисним озброєнням та обладнанням літака. Літати на ньому вкрай складно та небезпечно і цю роботу можуть довірити тільки віртуозам та асам літальної справи.

signature

Шість днів, сім ночей

Невеликий літак потрапляє в катастрофу на безлюдному острові. Відважний льотчик і його пасажирка виявилися абсолютно одні серед дикої природи. Вони відчайдушно намагаються повідомити про себе, та не знають, що їх уже давно перестали шукати. Врешті решт показався дивний корабель, який причалив до загубленого острова. Але і тут доля посміялась над нещасною парою: озброєні до зубів пірати не схожі на довгоочікуваних рятівників. Пілот і його супутниця побажали б знову залишитись самими на цьому острові, а не в компанії піратів.

signature

Амелія

Це біографічна драма про життя легендарної льотчиці першої половини 20 століття Амелії Екхард. Жінка підкорює небо та готується до останнього етапу своєї навколосвітньої подорожі, яка має закінчити успішну кар’єру Амелії. Та її літак загадково зникає десь посеред Тихого океану. Усі пошуки жінки та залізного птаха виявляються марними, а розгадку цієї трагедії не можуть знайти й донині. Можливо, історія життя пілотеси здатна пролити світло на загадкову долю цієї жінки?

signature
Вам сподобався матеріал?

Ми збираємо файли cookie для кращого діалогу з вами Детальніше.
Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтесь з цим

Закрити