Контакти
Вхід
Email
Увійти
Вперше тут? Зареєструйтеся
10.08.2022
Цікаве

Що означають кольори форми на авіаносцях?

На знимках американських авіаносців форма палубного персоналу різноколірна і картата. В цій хаотичності є цілком практична річ і продумана система. Вона дозволяє швидко орієнтуватися у тому, хто саме є на авіаносці й за що відповідає. Розповідаємо в матеріалі про кожен колір.
eye12543
star14.9

На знимках американських авіаносців ви могли помітити, що форма палубного персоналу різноколірна і картата. На перший погляд, виглядає хаотично, та насправді це цілком практична річ і продумана система. Вона дозволяє швидко орієнтуватися у тому, хто саме є на палубі й хто за що відповідає.

signature

Загалом, окрім штатних штанів та шоломів із гарнітурою, «верхом» форми є футболки, гольфи та/або куртки й камізельки різних кольорів з принтованими написами та цифрами. Варто зазначити, що один колір призначений для кількох функцій. Розберемось, що всі ці кольори означають.

Білий: колір, яким позначаються інженери контролю якості підготовок, інспектори, що перевіряють готовність літаків, офіцери, відповідальні за посадкові сигнали, команди, які заправляють рідким азотом, медики та інші команди, які відповідають за безпеку.

signature

Зелений: механіки, які опікуються катапультами та аерофінішерами, техніки, які опікуються «крилами», команди, які відповідають за вантаж, обладнання наземної підтримки та фотографи.

 

signature

Жовтий: офіцери керування злетами, посадками та рулінням, тобто грубо кажучи, директори польотів. Є також офіцерами катапульт та аерофінішерами (тобто старші за тих, хто має зелену форму)

 

signature

Фіолетовий: усе, що пов’язане з пальним.

 

signature

Коричневий: механіки (в оригіналі звучить дуже романтично: Air wing plane capitains). По суті це так і є — вони відповідають за повітряне судно.

Синій: команди, що відповідають за роботу палубних ліфтів. Вони  ж водять трактори і є зв’язківцями.

 

signature

Червоний: команда в цих кольорах відповідає за усе, що вибухає) Саме вони є по суті артилерією, яка займається бойовим обвісом літаків.

 

signature

Є підозра, що саме з останньої команди автори мультика «Качині історії» змалювали образи братів Гавс — постійне намагання щось підірвати у поєднані з червоними гольфами та форменими військовими кепками дуже нагадує палубних артилеристів.

А загалом це класний приклад того, як кольорова диференціація в одязі допомагає на практиці керувати таким складним механізмом, як авіаносець.

Вам сподобався матеріал?

Ми збираємо файли cookie для кращого діалогу з вами Детальніше.
Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтесь з цим

Закрити