Контакти
Вхід
Email
Увійти
Вперше тут? Зареєструйтеся
17.02.2023
Підбірки

Рекордний герб України: яким він може бути?

Підбірка рекордів із гербом України. Дуже різні, але всі цікаві! Які рекорди встановили українці з нашим тризубом — читайте далі!
eye11990
star15

Можна безкінечно дивитись на три речі: як тече вода, як горить вогонь і як українці талановито ставлять рекорди. А коли ці рекорди стосуються українського герба — то можна загубитись в їхній різноманітності. До дня герба України зібрали для вас підбірку рекордів із ним. Далі буде багато слів, що починаються із «най»!

Найбільший тризуб, вишитий стрічками на сітці

Цей рекорд встановили в Умані на Черкащині в 2019 році під час ШіДі РіДі Fest. На сітці атласними стрічками уманчани та гості міста вишили державний герб України «Героям слава». Він має 8 м у висоту і 6 м у ширину, загальна площа зображення — 48 м2. Для встановлення цього рекорда використали більше 1000 м синіх і жовтих атласних стрічок. Створювали цей тризуб протягом всього дня 24 серпня.

signature

Найбільший тризуб з кущів самшиту

Самшит — це вічнозелений кущ, його листочки щільно розташовані один біля одного. Він добре приживається і росте до 700 років. А на Дніпропетровщині в селі Могилів вирішили посадити ці кущі в формі нашого українського герба! І получився рекорд — найбільший тризуб України з вічнозелених кущів самшиту розміром 16х26 м. Загалом було висаджено майже 600 саджанців. Цей рекорд встановили в 2019 році.

signature

Найбільший герб з граніту

І знову рекорд з Черкащини! В селищі Чорнобай на Пагорбі Слави в 2018 році встановили гранітний монумент українського герба. Його висота 317 см, а ширина — 227 см. Висота постаменту — 460 см. І навіть у гранітній інтерпретації в національному тризубі України читається слово «воля».

signature

Тризуб України з найбільшої кількості троянд

На міжнародній виставці «Агро-2018», яка проходила в столиці, учасники з Київщини встановили квітковий рекорд — створили державний герб України із 1840 живих жовтих троянд. Над конструкцією працювали 8 дівчат всю ніч перед виставкою. А щоб тризуб України виглядав свіжим весь день, квіти бризкали водою кожні 20 хвилин. Розміри українського герба сягнули 167х105 см, а всієї конструкції — 210х190 см.

signature

Найбільший металевий герб

Ще один рекорд з Дніпропетровщини! Поблизу села Миколаївка встановили найбільший металевий герб України. Його розмістили на Герцевій горі поруч із 15-метровим флагштоком з синьо-жовтим прапором. Висота українського герба становить 4.5 м, а ширина — 3.5 м. Над виготовленням металевого тризуба команда майстрів Петропавлівського району працювала протягом тижня.

signature

Зображення тризуба України з найбільшої кількості людей

У Вінниці в 2015 році студенти місцевих університетів вишикувались у формі тризуба України розміром 85х45 м. Кожного учасника акції зареєстрували, щоб зафіксувати рекорд. Загалом в цьому дійстві було залучено 1593 студенти, більшість були одягнені у вишиванки та із прапором в руках. Так на стадіоні місцевого медичного коледжу проходив патріотичний флешмоб «Єдина країна».

signature

Найбільше зображення герба на прапорі на фасаді будинку

Двоє студентів Черкаського національного університету імені Б. Хмельницького Олександр Яковенко і Тарас Дядик розробили для свого міста дизайн муралу із зображенням герба на прапорі України. Зображення заввишки має 18 м, а завширшки — 12.5 м. Проект створений в 2014 році і має назву «Єдина країна», а розташований в центрі Черкас на фасаді ТРЦ «Любава».

signature

Найбільший тризуб України, насипаний кавою

Цей рекорд звучить так, ніби встановлений в Львові, але ні! Це зробило Дніпро в 2015 році на день міста. Для встановлення рекорду полотно розміром 6,5х4,5 м щільно вкрили 30 кг кавових зерен і 18 кг меленої кави. Так у Дніпрі створили величезне кавове панно із зображенням українського герба. Уявіть, на скільки б років вистачило цієї кави справжньому кавоманові!

signature

Найбільший живий тризуб України на Говерлі

В 2016 році в перший день літа більше трьох сотень учасників вінницького туристичного клубу «Way to Freedom» одночасно піднялися на Говерлу. Участь у встановленні рекорду взяли вінничани, а також студенти з Івано-Франківської, Рівненської та Хмельницької областей. На вершині 360 учасників сходження на найвищу точку Карпат вишикувались у формі величезного українського герба та виконали Державний гімн України в супроводі акустичного гурту «Зореліт». Його учасники дивом спромоглися затягнути на гору купу необхідного музичного приладдя!

signature
Вам сподобався матеріал?

Ми збираємо файли cookie для кращого діалогу з вами Детальніше.
Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтесь з цим

Закрити