Контакти
Вхід
Email
Увійти
Вперше тут? Зареєструйтеся
banner

ТОП 5 фріків у всесвітній авіації

В історії авіації багато кумедних фактів та невдалих спроб піднятись в небо. Ми зробили підбірку найдивакуватіших літальних апаратів, які піднімались в небо, проте у масове виробництво не надійшли.

Італійський Caproni CA.60

Вигляд літак мав як «літаючий плавучий будинок». СА.60 Noviplano представляв собою дев’ятикрилий човен-авіалайнер з розмахом крил у 30 м, оснащений 8 двигунами та розрахований на 100 пасажирів. Будівництво розпочалось в 1919 році, а в 1921 літак здійснив свій перший і останній політ, відірвавшись від води лише на 18 м.

Американський аероцикл De Lackner HZ-1

Створений в середині 1950-х для розвідувальних операцій армії. Підіймав в повітря до 200 кг, час польоту без дозаправки — до 1год. Через недоліки конструкції, апарат так і не взяли на озброєння. Пілот розміщувався прямо над гвинтом, що вже робило апарат надзвичайно небезпечним, крім того, при посадці та взльоті такого типу апарат міг зачіпати поверхню, або ж затягувати на гвинт сміття, що приводило до аварій.

Експериментальний винищувач Vought V-173

«Літаючий млинець» – одна з назв цього неординарного літаючого апарату. Розроблений німецьким інженером для Повітряних Сил США у 1942р. Апарат вертикального взльоту та посадки  V-173 став прототипом більшого винищувача Vought XF-5U, практично вп’ятеро важчого (останній теж не був взятий на озброєння флоту).

Монокоптер Crysalis

Політ цього апарату нагадував політ насіння клену. Саме цей принцип і лежав в основі розробки французьких інженерів 1911 року. Двигун приводив в рух вентилятор, який нагнітав повітря в єдину лопать апарату. Повітря виходило через сопла на кінцівці лопаті і тим самим приводило її в рух. Через провал тесту на озері Серсей, військові відмовились від подальшої розробки. Crysalis був першим реактивним гелікоптером в історії.

«Літаюча труба» Stipa Caproni

Основна ідея створення такого кумедного апарату — використання фюзеляжу у вигляді труби для підвищення ефективності гвинтів. Корпус був виготовлений з дерева. Літак успішно пройшов тести в 1930-х роках, проте їх результати не відповідали вимогам військових, тому до масового виробництва справа не дійшла.

10 Грудня 2018 Підбірки

Ми збираємо файли cookie для кращого діалогу з вами Детальніше.
Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтесь з цим

Закрити