Контакти
Вхід
Email
Увійти
Вперше тут? Зареєструйтеся
17.03.2023
Підбірки

Топ-3 найвідоміших світових авіашоу

Розповідаємо про топ-3 найбільші авіашоу світу. По секрету, Україна там була активною учасницею!
eye11094
star15

Авіашоу — це публічний захід, на якому можна подивитись на досягнення в авіаційні індустрії з дуууже близької відстані. На таких виставках можна глянути на літаки та авіаційні новинки в статиці – це коли експонати стоять на землі і їх можна так оглядати. А ще можна позирати на них в польоті й насолодитись незабутнім повітряним видовищем вищого пілотажу! Також для компаній, пов’язаних з авіаційною промисловістю, такі заходи є чудовою можливістю ознайомитись із новітніми доробками партнерів. І, звичайно, показати свої. І це чудовий майданчик для знайомств та укладання угод між компаніями в майбутньому.

Далі розповідаємо про топ-3 найвідоміші авіашоу у світі. Де вони проводяться і з якою частотою? Чи представлялась там Україна? І на яких авіашоу двері для росії закриті? Дізнаємось у сьогоднішньому матеріалі!

signature

Паризький авіасалон (Salon du Bourget)

Париж, Франція. Проводиться в червні по непарних роках.

Кожного непарного року Паризький авіасалон протягом семи днів приймає близько 2000 експонентів із більш ніж 40 країн! Серед відвідувачів є 150 000 професійних і 160 000 звичайних (тих, які відвідують авіашоу протягом 3 днів, відкритих для широкої публіки).
Паризький авіасалон займає майже 550 000 м², розділених між критими зонами. На них розміщені трибуни гравців у аеронавтиці, відкриті майданчики для виставки літаків, ангари, відкриті експозиції, стенди. Також на авіашоу проводиться близько сорока демонстраційних польотів!

Важливою складовою цього авіасалону є авіашоу, де демонструються льотні можливості нових моделей літаків та іншої техніки. Паризький авіасалон Ле Бурже вважається найвідомішим і найстарішим у світі. Він проходить в аеропорту Ле-Бурже, неподалік від французької столиці.
Перша авіаційна виставка відкрилася в 1908 році в Grand Palais Palace і була частиною Другого автомобільного салону. Через рік була окрема виставка, присвячена тільки авіації.

Демонстраційні польоти в рамках авіасалону почалися в 1949 році з аеродрому Орлі. У 1951 році авіашоу було перенесено в Ле-Бурже, який став другим за значенням аеропортом Франції після Шарля де Голля. Саме тоді розпочалося будівництво постійного експозиційного павільйону. З 1960-х років відкриття авіашоу стало однією з найважливіших подій світової авіації. Саме в Ле-Бурже публіка вперше побачила легендарний Боїнг 747, надзвукові Конкорд і Ту-144, а також космічний корабель «Ентерпрайз». В 2017 році Україна представила у Ле Бурже свій новий середньомагістральний вантажний літак Ан-132Д державного холдингу “Антонов”, виготовлений без російських комплектуючих.

signature

Авіашоу Фарнборо (Farnborough Airshow)

Фарнборо, Великобританія. Проводиться в липні, по парних роках.

Це другий за значущістю авіасалон у світі. Як і більшість авіашоу, він проводиться кожні два роки на однойменному аеродромі в Гемпширі. Учасники виставки представляють публіці та потенційним клієнтам досягнення аерокосмічної та оборонної промисловості та нові цивільні та військові літаки. Захід триває п’ять днів.

Члени Товариства британських авіаконструкторів провели свій перший показ на аеродромі Хендон влітку 1932 року. Згодом організатори виставки кілька разів змінювали її місце розташування. Вперше у Фарнборо воно відбулося в 1948 році. З тих пір авіашоу стало дебютом багатьох відомих літаків, включаючи пасажирський Vickers VC10, винищувачі Eurofighter (про цей бойовий літак ми писали тут) і Lockheed F-35, гігантський авіалайнер Airbus A380. До слова, українська Мрія теж здійснила політ на цьому авіашоу в 1990 році. А у 2018 році український літак Ан-178 реалізував демонстраційний політ на 50-му міжнародному авіакосмічному салоні Farnborough Airshow. Того ж року через британські санкції росія не брала участі в авіасалоні, як і в 2014. А у 2016 росіяни приїхали лише з цивільною авіацією, показувати військову на авіашоу їм не було дозволено.

signature

Берлінський авіасалон ILA (Internationale Luft-und Raumfahrtausstellung Berlin)

Берлін, Німеччина. Триває тиждень у травні або червні в парні роки.

Берлінський авіасалон входить до трійки найбільших у світі авіашоу. Багато років він проводився в аеропорту Шенефельд, але з 2012 року він має власне місце проведення — Berlin ExpoCenter Airport.

У 2010 році авіасалон відзначив своє 100-річчя з рекордною кількістю учасників — свою продукцію привезли понад тисяча компаній із 42 країн. Особливістю авіашоу є те, що організатори регулярно обирають країну-партнера і таким чином зосереджують увагу гостей на обраних ринках і регіонах. Наприклад, у 2008 році найбільшим експонентом була Індія, а у 2012 році — Польща.

У 2018 Україна теж була представлена на цьому авіашоу. До Берліна приїхали представники компанії Antonov Airlines, які представили свій найбільший у світі транспортник «Мрія».

Історія цього авіасалону почалася з виставки у Франкфурті. Вона тривала з липня по жовтень 1909 р. За три місяці виставку відвідало близько 1,5 млн осіб. На виставці було представлено понад 500 різних експонатів — різноманітні аеростати, дирижаблі. Також там були яскраві повітряні авіашоу. Через три роки організатори вирішили повторити свій успіх, але вже в Берліні. У квітні 1912 року в павільйонах столичного зоопарку відбувся Allgemeine Luftfahrzeug-Ausstellung (ALA), де літаки переважали над дирижаблями.

signature

Через повномасштабне вторгнення росії “Мрія” була знищена, а українська авіація сьогодні працює на захист держави. Цивільна авіація залишилась в ангарах і чекає переможного дня, щоб взлетіти в небо. А після перемоги обов’язково відбудуємо українську “Мрію», на яку з захопленням дивитиметься весь світ на найбільших авіашоу!

Вам сподобався матеріал?

Ми збираємо файли cookie для кращого діалогу з вами Детальніше.
Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтесь з цим

Закрити