Контакти
Вхід
Email
Увійти
Вперше тут? Зареєструйтеся
banner

Історія про стартап наймолодшого у світі бізнесмена

Всі знають українську казку про Івасика-Телесика. Проте мало хто цікавився подальшою долею Телесика після його неймовірних пригод з гусками та злими зміюками. А ми вирішили поцікавитись, як сьогодні поживає Телесик: завітали до нього в село і почули багато неймовірних історій, якими тепер готові поділитися з вами.

Як виявилося, Телесик та Гуска, яка врятувала хлопчика, потоваришували, та що там казати – вони стали ліпшими друзями і навіть заснували власну справу. Ідея витала в повітрі – тож потрібно було просто взяти і почати втілювати. Телесик планував маршрути у різні країни, а Гуска зібрала команду з найпрудкіших та найсміливіших друзів-гусей – так і розпочалася історія одних із найнадійніших авіаліній у світі – Телесик Airlines. 

Але не все так просто, ви ж розумієте, що про закулісся українського стартапу можна писати цілі казки, бо там багато цікавого… Так що розкажемо, як Телесик і Гуска починали, як збирали команду, чим надихалися, як розробляли нові моделі… ВЙО ДО КАЗОК!

Що ж, коли Гуска врятувала Телесика, вони полетіли на Львівську ратушу…чому саме туди, ніхто не знає… Але вони сиділи там, дивилися на захід сонця і говорили про життя, про космос, дітей, тварин… говорили і про наболіле. Телесик сказав, що якби йому крила – зла Зміюка навіть не наблизилась би до нього і, жартома, додав: “А покажи свої крила, може я пошию собі крила сам, а ще подарую їх дітям.” Гуска організувала Телесикові обрізки тканин з меблевої фабрики, де жили її коліжанки ластівки. Телесик за ніч зшив собі такий костюм, що Гуска аж забула, як говорити людською мовою – настільки вона була вражена талантом маленького хлопця. Так народилася ідея започаткувати власну справу.

Телесик та Гуска довго думали над концепцією і позиціонуванням свого бренду. Досвідчені маркетологи Безьки підказали їм, що в них має бути свій tone of voice, місія, візія… Для простого хлопця з села та Гуски, які в житті не мала справи з бізнесом, це був той ще челендж… Багато дивних, незрозумілих слів; нові знайомства, нові виклики… Їм довелося дуже багато вчитись, читати та розвивати креативне мислення. Телесик часто плавав на своєму золотому човнику по річці в пошуках тої ідеї фікс. Гуска тим часом літала розпланованими Телесиком маршрутами Україною, надихаючись сміливими дітьми з різних міст і сел. Вона була вражена сміливістю і відвагою маленьких людей, бо до Телесика вона ніколи не мала справ з дітьми. Можете уявити її здивування від усвідомлення, що діти – такі безпосередні, веселі, щирі та цікаві істоти. Вона навіть встигла вивчити молодіжний сленг і в найближчому майбутньому хоче створити аккаунт у Tik Tok.

Облетівши всю Україну, натхнена Гуска повернулася у село і розказала Телесикові про дивовижний дитячий світ: про те, як вони дружать з невидимими драконами, мандрують печерами з кажанами і ширяють під водою із скатами; про те, як літають верхи на летючих рибах, стрибають з хмари на хмару з білками-летягами та планують на власних уявних крилах; про те, як вони вміють радіти життю і дрібницям. Гуску так надихнула дитяча безпосередність, що вона ще декілька днів ходила і розказувала всім, що діти мають крила! Почувши це вдесяте, Телесику на думку спала геніальна думка, підсумувавши всі його роздуми у золотому човнику: головний меседж Telesyk Airlines – розказати світові, що всі діти мають крила. Деякі дорослі їх не бачать, бо самі їх втратили. Але Телесик з Гускою мають серйозні наміри окриляти маленьких мандрівників, експедиторів, мрійників, які потім могли б допомогти дорослим знов повірити у диво.

Натхнені Телесик і Гуска побігли до Баби і Діда, щоб розказати про свій бізнес план. Баба нічого не зрозуміла про стратегію маркетингу, метрики ефективності і всі ті новомодні діджитал штучки, проте вона з малечку була файною майстринею і обожнювала шити. “Матусю, не вникайте в той діджитал” – сказав Телесик. “Може, хочете шити?”. Ох і зраділа Баба, в той же вечір поділилася з Дідом своїми креативними рішеннями для колекції, а Дідо то все намалював на папері, адже з дитинства обожнював малювати і все життя в ньому жив невизнаний талановитий художник і геніальний дизайнер. Баба була шокована, як захоплено працював Дід: хвацько малював він ескізи для майбутніх худі,  футболок, світшотів. Гуска тим часом розказувала Дідові для натхнення різні історії про відважних, веселих дітей і красивих тварин, яких їй пощастило побачити на власні очі.

Все село спостерігало за новомодним Телесиковим стартапом і біля їхньої хати вже вишикувалась черга, довша за найдовшу зміюку в світі. В перерві між шиттям бабуся пекла смачнющі пляцки для тих, хто днями і ночами чекали свої новесенькі крилаті худі. Баба швидко зметикувала, що таке клієнтоорієнтованість, але ці знання йшли від серця, по відчуттях, а не з всяких там книжок про успішний успіх, хоча потім вона почала їх читати, бо майстерність треба відточувати завжди. Це стосується не тільки роботи, а й всього, чого торкається любляча рука.

Спільними зусиллями Телесик, Гуска, Баба і Дід створили щось захопливе і унікальне. Все село гуділо і на хвостах у Ластівок ці новини почали ширитись країною і навіть далі. Одяг дійсно був не простим, і не тому, що він казковий… не тому, що він надавав діткам крила… і навіть не тому, що він був супер якісним і крутим. Справа у тому, що той одяг дарував дітлахам таку радість, що сміх їх було чути в інших галактиках. І діти з інших планет теж захотіли так сміятись: надсилали Телесикові купу мейлів з проханнями започаткувати якусь міжгалактичну пошту… Так на світ народилася назва бренду “Telesyk Airlines”. А якщо ви раптом переживаєте за долю дітей з інших планет – то малі підприємці все владнали і друзі Гуски (Космічні Вівці з Марса) швиденько все доставили і домовилися, що кожна задоволена дитина буде блимати вночі, тож якщо ви бачите дуже зоряне небо, де мерехтять зірочки  – знайте, що це знак щастя з інших планет. 

Телесик і Гуска затоваришували з кажанами, драконами, білками та навіть з акулами. Вони навчилися мандрувати в часі: літали у минуле, щоб побачити археоптериксів наживо та у майбутнє, щоб побалакати з пеліканом з чарівним клювом. Життя в них заграло зовсім іншими барвами і стало таким цікавим, що вони вирішили найняти копірайтера і SMM, які б розповідали ці історії тут. В Телесика з Гускою немає часу на те, аби вести соц мережі, тому наша команда маркетологів літає з ними у всі міжгалактичні подорожі у часі і просторі, аби потім розповідати вам про ці історії і також надихатись тим дивовижним дитячим світом навколо нас.

Всі історії про пригоди Телесика і Гуски не тільки записані на папері, а й наділені сеансами і розміщені на тематичному і особливому одязі. Телесик та Гуска переконані, що діти мають крила, і їх місія допомогти їм злетіти вище. Дитинство – це чарівний, казковий та особливий час. Це час встати на злітну смугу, розігнатися і злетіти високо у небо. З Telesyk Airlines подорож дитинством стане комфортною, захоплюючою і дуже цікавою. Полетіли!

 

15 Липня 2021 Цікаве

Ми збираємо файли cookie для кращого діалогу з вами Детальніше.
Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтесь з цим

Закрити