Контакти
Вхід
Email
Увійти
Вперше тут? Зареєструйтеся
banner

5 порад як прати літній одяг

Поло — одна з найбільш популярних моделей літнього одягу у світі, після футболок, звісно. І великою мірою це заслуга не лише фасону чи дизайну. Поло стали такими популярними через характерну тканину,  з якої зазвичай шиють поло (поло від Авіації Галичини — не виключення). Ця тканина називається піке та має купу позитивних якостей: вона практично не мнеться, стійка до розриву, розтягування та утворення ковтунців, дихає та при цьому є м’якою та легкою.

Перші у світі чоловічі футболки поло

Піке з’явилася у Франції більше ніж 150 років тому, а особливої популярності набула у 1920-х завдяки тенісисту Рене Лакосту. Саме він вперше вийшов на корт у новій моделі футболки — сорочці-поло на короткий рукав з легкої трикотажної тканини. 

Після закінчення спортивної кар’єри Рене заснував свою фірму з виробництва одягу. Так у світ вийшло перше поло на короткий рукав з нашитим крокодилом. І таким чином поло, а з ним і піке, стало популярним у світі. 

Таку саму тканину використовуємо і ми. Від класичних поло наші різняться великою кількістю декоративних та технічних елементів: поєднання декількох кольорів тканини, кіперна стрічка, яку ми даємо на провітрювачі та комір, вишивка та принти, батист на комірі та під ґудзиками. Тому наші поло більш вибагливі в плані догляду, ніж простіші моделі. Але можете не переживати, вищої математики тут немає.

Як доглядати за поло?

Наші поло не можна прати вручну, а тим більше замочувати. Це може призвести до різних негараздів. Через те, що тканина піке є 100% бавовною, вона гірше тримає колір, ніж тканини з синтетичними домішками. У своїх виробах ми поєднуємо декілька кольорів, часом контрастних, наприклад поло “Синевир”. При замочуванні чи пранні на високих температурах, тканина починає линяти. Те саме стосується кіперної стрічки. Принти та вишивка можуть втратити колір чи форму. Але цього всього не станеться, якщо прати в машинці на швидкому/короткому режимі при температурі не більше 30 градусів. Не періть наш одяг в режимі Делікатне чи ручне прання, адже при цьому одяг надовго замокає при низькій інтенсивності обертання і це теж може спричиняти линяння. Також, не варто віджимати поло на високих обертах — так тканина може понівечитись. Ну і важче буде дати раду з прасуванням. Якщо віджати поло в машинці злегка і після цього розвісити на вішак та дати йому висохнути у природній спосіб, то прасування можна взагалі уникнути і поло триматиме форму само по собі. Крім цього, такий спосіб сушіння також піде на користь вишивками та принтам, бо прасувати напряму праскою їх не можна.

Тканину не можна відбілювати. Але якщо вже трапилась халепа і ви поставили пляму, то використовуйте неагресивні плямовивідники на місці забруднення.

І ще один нюанс: після першого прання наші поло завжди трошки сідають. Це специфіка тканини і тут нічого не вдієш, але оскільки ми врахували це під час пошиття, хвилюватися не варто — поло сидітиме добре і надалі.

Всі 5 порад зібрали в пам’ятку:

Загалом більшість тканин, які ми використовуємо, мають бавовняну основу, тому догляд за ними такий самий, як і за поло. Футболки та сорочки мають домішки (невеликий відсоток) синтетики, але це практично не відчувається на тілі, лиш допомагає речі довше зберегти вигляд. Певна річ, ані сорочки, ані футболки прати при високих температурах також не можна. Ну і поради щодо прасування такі самі — краще дати стікати. Принти та вишику прасувати тільки з виворітної сторони. Носіть довго та з задоволенням!

Якщо з літнім одягом все зрозуміло, нумо читати про догляд за теплими речами.

 

04 Травня 2021 Поради

Ми збираємо файли cookie для кращого діалогу з вами Детальніше.
Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтесь з цим

Закрити