Контакти
Вхід
Email
Увійти
Вперше тут? Зареєструйтеся
14.04.2023
Підбірки

Які найбільші аеропорти світу?

Зібрали в цій підбірці одні з найбільших аеропортів світу!
eye110768
star15

Швидке пересування з точки А в точку Б сьогодні має вагоме місце в нашому житті. Адже дуже зручно приїхати в аеропорт, сісти в літак і вже за декілька годин бути в іншій країні! За час великої війни в Україні не літають цивільні літаки. І ми госто відчули як це — не мати можливості прийти в аеропорт і полетіти куди заманеться. Сьогодні розповімо вам про аеропорти, які працюють ніби портали. Далі — одні з найбільших за площею летовищ світу у порівнянні з площею Тернополя.

Аеропорт імені короля Фахда в Саудівській Аравії

Площа цього аеропорту — 780 квадратних кілометрів. Це майже як 11 наших Тернополів! Тільки уявіть собі! Така площа найбільшого аеропорту світу. Шестирівневі термінали, один з яких, Royal, обслуговує лише королівську сім’ю, дві двокілометрові злітно-посадкові смуги, мечеть, розрахована на дві тисячі осіб, гігантські паркувальні майданчики, які можуть вмістити до чотирьох тисяч автомобілів — все це дозволяє аеропорту в Даммамі обслуговувати дійсно величезну кількість пасажирів.

signature

Аеропорт Денвера в США

Це найбільший аеропорт у США за загальною площею. Його площа — 140 квадратних кілометрів. Це як два Тернополя. Летовище відкрите у 1995 році. Навколо нього ходять різні теорії змов. Наприклад, про дах терміналу, виконаний у формі білих наметів, що символізують Скелясті Гори. Можна почути чимало пояснень такої дивної форми, в тому числі «індіанську» версію — виконати дах у формі вігвамів нібито зажадали від муніципальної влади Денвера індіанські вожді, оскільки на місці тоді ще тільки запроектованого аеропорту колись знаходилося стародавнє кладовище корінних мешканців континенту. Інша теорія щодо цього даху така: виконані зі склопластику й тефлону «намети» відмінно ізолюють приміщення від сканування тепловізорами, що може дозволити приховане знаходження всередині аеропорту великої кількості людей. Але повернімось до фактів. Цей аеропорт має безупинний сервіс для 200 напрямків по всій Північній Америці, Латинській Америці, Європі та Азії. А таким результатом може похвалитись не кожен аеропорт!

signature

Аеропорт Хартсфілд-Джексон в США

Цей аеропорт розташований в Атланті. І він має звання найбільшого летовища у світі за кількістю пасажирів та за кількістю злетів-посадок. А от його площа не займає і одного Тернополя: він має 4.7 квадратних кілометрів. Аеропорт Хартсфілд-Джексон є головною базою для авіакомпанії Delta Air Lines, яка є найбільшою авіакомпанією в США. Аеропорт відкритий в 1926 році і має два термінали. Цей аеропорт не дуже відомий за межами США, оскільки обслуговує в основному внутрішні рейси. Та рекордні 250 000 пасажирів, що проходять через термінали щодня, роблять його найбільш завантаженим аеропортом у світі!

signature

Міжнародний Аеропорт Шоуду в Китаї

Це найбільший аеропорт в Азії й він займає четверте місце за величиною у світі та друге — по завантаженості. Аеропорт був відкритий у вересні 2019 року, що робить його одним з найновіших та найбільш сучасних аеропортів у світі. Але до площі Тернополя він теж недотягує: він займає 7 квадратних кілометрів. Це трошки більше за площу Гусятина. Але повернемось до інших характеристик цього летовища. В аеропорту Шоуду щорічно обслуговується 80 мільйонів пасажирів. А також він складається з 7 терміналів!

signature

Міжнародний Аеропорт Дубая в ОАЕ

Аеропорт був відкритий у 1960 році й з того часу пройшов значний шлях розвитку. У 2020 році аеропорт обслуговував понад 25 мільйонів пасажирів, що робить його одним з найбільших аеропортів світу за кількістю пасажирських рухів. Це величезний комплекс, до якого після програми модернізації 2001 р. увійшли такі служби та послуги:
два величезні термінали з сортування, приймання та відправлення вантажів;
три термінали з обслуговування пасажирів, до яких входить три окремі сектори;

  • масштабний розважальний та торговий центри;
  • сучасний медичний центр;
  • десятки ресторанів, бутиків та магазинів;
  • готелі з басейнами та spa-центрами;
  • спеціальний сервісний центр з ремонту авіатехніки.

Щорічно тут здійснюють авіаперельоти понад 70 млн пасажирів, а також відправляють та приймають близько 3 млн вантажів. Загалом його будівництво коштувало державі понад 5 млрд$. А площа цього летовища має 29 квадратних кілометрів. Це менше половини Тернополя. Також до складу аеропорту входять дві злітно-посадкові смуги, протяжністю 4,5 та 4 кілометри відповідно, які можуть обслуговувати найбільші літаки світу, такі як Airbus A380 та Boeing 747.

signature
Вам сподобався матеріал?

Ми збираємо файли cookie для кращого діалогу з вами Детальніше.
Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтесь з цим

Закрити