Контакти
Вхід
Email
Увійти
Вперше тут? Зареєструйтеся
23.11.2023
Підбірки

ТОП-7 олдскульних фільмів про винищувачі

Передивилися кожен і пошкодували, що не бачили їх раніше
eye12800
star14.8

Якщо ви раптом думаєте, що класні фільми про винищувальну авіацію обмежуються лише двома частинами Top Gun, то ми маємо для вас сюрприз. Зібрали шість топових фільмів різних часів про винищувачі, штурмовики та бомбардувальники, і, як бонус, захоплююче аніме про авіацію.

Офіцер і джентльмен / An Officer and a Gentleman

(1982 рік)

Молодий Річард Гір показує, через що проходять люди, які мріють стати пілотами.
signature

Юнак, що мріє стати пілотом ВМС США, вступає у військове училище і поступово починає розміти, в який суворий світ він потрапив. Герой знімає рожеві окуляри і безліч разів пересилює себе, коли обставини змушують все покинути і здатися. Та у цій боротьбі він зі справжнього вар’ята перетворюється в майбутнього офіцера. Пекельні випробування показують йому, що означає справжня дружба, яку ціну мають мрії та чому дисципліна – це критично важливо у війську.

Гарячі голови! / Hot Shots!

(1991 рік)

Легендарна американська комедія з Чарлі Шином.
signature

То є справжній еталон американського пародійного жанру комедії. За сюжетом команда безстрашних і дещо божевільних асів готується до надскладного завдання в Іраку. Тут до абсурду кумедно показують безліч авіаційних кліше, паралельно з грубими відсилками до культових фільмів про супергероїв. Ідеальний фільм, аби на дві години дати перепочити своєму критичному мисленню і нареготатися від душі!

Зламана стріла / Broken Arrow

(1996)

Ніхто не зіграє поганця так, як Джон Траволта.
signature

Уявіть собі, ви – офіцер американських ВПС, який разом з напарником перевозить через пустелю дві ядерні боєголовки літаком-невидимкою B-3 (вигаданою покращеною версією B-2 Spirit). Аж раптом побратим (всім поганцям поганець Джон Траволта!) вирішує вас убити, бо планує викрасти ядерні боєголовки для інших поганців. Потужний американський бойовик з елементами катастрофи та пригодницького фільму.

У тилу ворога / Behind Enemy Lines

(2001)

Від сцени з катапультуванням холоне кров.
signature

Фільм заснований на реальній історії пілота ВПС США Скотта О’Грейді, збитого в ході Боснійської війни 1995 року. Його зіграв молодий Оуен Вілсон, який, за сюжетом, наштовхується на військовий табір сербських бойовиків під час розвідувального польоту. Літак хлопця збивають з наземної установки і головоріз-найманець (вгадайте-но з якої країни?) розпочинає за ним полювання. То чи вибереться він з ворожого тилу, коли йому протистоять загони озброєних до зубів ворогів на божевільний снайпер з країни болотах?

Лицарі неба / Sky Fighters

(2005 рік)

Mirage та Rafale у повній красі.
signature

Ууупс. Хтось поцупив французький Mirage прямісінько з авіавиставки! А кому ж, як не Rafale, доведеться давати прочуханки поганцеві на вкраденому Mirage? Битва розгортається прямо над головами багатотисячного натовпу парижан, що святкують День взяття Бастилії. Шалена напруга та ефект присутності до останньої секунди.

Стелс / Stealth

(2005)

Хто б міг подумати, що людство стоятиме на межі катастрофи, бо в якогось Едді пальнула блискавка.
signature

Одного дня троє молодих пілотів отримують в напарники дуже особливого парубка – Едді. Він трохи пихатий і зарозумілий, але ніхто не може дати йому в пику, бо Едді – то винищувач, яким керує штучний інтелект. Він блискуче виконує свої завдання, але якось в нього влучає блискавка і Едді починає по-справжньому плавити. Він зламує базу Пентагону, натикається на секретні плани часів Холодної війни і вирішує навести лад у світі. Уявили собі масштаб катастрофи?

Принцеса і пілот / The Princess and the Pilot

(2011)

Пілот першого класу, який все життя страждає від дискримінації через своє походження, опиняється сам на сам з принцесою у довгій та небезпечній подорожі.
signature

Ас з дуже складною долею отримує таємне завдання — переправити через море майбутню королеву. Вороги Імперії бомбардують місто з метою вбити принцесу Фану, тому дівчина вирушає в далеку дорогу до свого нареченого, одруження з яким мало б зміцнити їхню владу та покласти край війні. Тендітна принцеса залишає вдома ошатні сукні, вбирається в льотний костюм і стає штурманом молодого пілота Каріно. А їхній двомісний розвідувальний гідролітак «Санта-Круз» за цю подорож переживатиме таке, що винищувачам і не снилося.

Більше цікавих фільмів:

Вам сподобався матеріал?

Ми збираємо файли cookie для кращого діалогу з вами Детальніше.
Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтесь з цим

Закрити